Vluchtende bestuurder die politiecombi’s ramde in snelrecht gedagvaard

© BELGA
Redactie KW

Een bestuurder, die donderdagavond doorreed toen hij in Deerlijk wou vluchten voor een politiecontrole, zal zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor gewapende weerspannigheid. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Donderdagavond kort na 23 uur merkte een politiepatrouille een verdacht voertuig op aan de Kortrijkse Heerweg in Harelbeke. Toen de agenten het voertuig wilden controleren, vluchtte de wagen in de richting van de R8. De agenten zetten meteen de achtervolging in en kregen bijstand van verschillende politieploegen. Die achtervolging eindigde op de R8 in Heule, waar het voertuig kon klemgereden worden en daarbij verschillende combi’s ramde.

Ook daar probeerden de de bestuurder en zijn passagierster de benen te nemen, maar slaagden daar niet in. Beiden werden ter plaatse gearresteerd. Toen de agenten het voertuig controleerden, werd een hoeveelheid drugs aangetroffen en bleken de papieren niet volledig in orde te zijn. Vermoedelijk is dat ook de reden waarom de bestuurder probeerde te vluchten. De twee konden na controle beschikken maar worden gedagvaard voor de snelrechter omwille van gewapende weerspannigheid. Als bij wonder raakte niemand gewond.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier