Vlaams Belang eist meer blauw op straat in Roeselare na steekpartij

19/06/17 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:46

Zondagnamiddag was er een steekpartij aan het station van Roeselare, daarbij raakte een iemand zwaargewond. Het sein voor Vlaams Belang om nogmaals om meer blauw op straat te vragen.

Vlaams Belang eist meer blauw op straat in Roeselare na steekpartij

© STEFAAN BEEL

De steekpartij deed zich zondag omstreeks 18 uur voor. Na een discussie om een meisje werd een mes getrokken, een 18-jarige Rus kreeg daarbij meerdere messteken in de rug. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, hij is niet in levensgevaar.

"Het Vlaams Belang Roeselare is niet geschrokken door het geweld met (bijna) dodelijke afloop aan de stationsbuurt zondagavond. Am lange tijd wijst onze partij op de problemen die in onze groeiende stad meer en meer voorkomen", vertelt Immanuel De Reuse (Vlaams Belang). "De spanningen tussen verschillende etnische groepen in onze stad zijn niet nieuw en sluimeren al geruime tijd. Enkele jaren geleden hadden we al eens een massale vechtpartij op zondagmiddag in het centrum van onze stad en onlangs nog was er de vechtpartij na schooltijd aan het KTA in de St.-Amandsstraat waarbij ook een mes werd getrokken."

"Deze steekpartij afdoen als een meningsverschil over een meisje is het hoofd wegdraaien van de realiteit. Soms liggen banaliteiten aan de oorsprong van het uitbarsten van het onderliggend conflict en de onderliggende rivaliteit tussen verschillende etnische groepen in onze stad. Het Vlaams Belang dringt aan op meer blauw op straat. Zeker op momenten waarop de bevolking massaal in onze stad aanwezig is moet dit op plaatsen waar veel mensen samen zijn en in de nabijheid van de kwetsbare buurten en het station. Zomerse zondagen kunnen en mogen niet ontsierd worden door dergelijk ernstige incidenten. Ook met de batjes in zicht dient het stadsbestuur hier een duidelijk signaal te geven. Het moet duidelijk zijn dat de burger zich overal vrij en zonder angst moet kunnen bewegen."

(TD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!