Vijftigers uit Knokke krijgen vijf jaar voor brutale homejacking

Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft de straffen van een 53-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Knokke bevestigd voor een brutale homejacking in Knokke. Het gaat om straffen van vijf jaar cel, waarvan een deel met uitstel.


De vrouw werkte als poetsvrouw bij een echtpaar in Knokke. In de nacht van 5 op 6 maart 2010 begaven de 53-jarige man uit Knokke en een 47-jarige Spanjaard zich naar een woning in het Madeliefjespad in Knokke-Heist. Toen de mannelijke bewoner opendeed, werd hij gedwongen om de sleutels van de kluis te geven. Hij werd opgesloten op het toilet en de daders gingen ervandoor met een grote hoeveelheid juwelen en geld.

Met zijn gsm kon het slachtoffer zijn afwezige echtgenote verwittigen. De politie kwam de twee op het spoor toen de man de juwelen wou verkopen aan een Brugse cocaïnedealer. De gsm van de dealer werd immers afgeluisterd in het kader van een drugsonderzoek.

Verder onderzoek leidde de speurders naar de poetshulp die mee in het complot zat. Zij kreeg vijf jaar cel, waarvan 37 maand effectief. Ook de homejackers kregen vijf jaar cel waarvan een deel met uitstel. Het hof bevestigde de straffen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier