Vijftiger uit Vleteren blijft aangehouden voor illegale geneesmiddelen

Redactie KW

Bart D.R. (51) uit Vleteren blijft in de cel voor de illegale verkoop van kankermedicijnen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper dinsdag.

De man stond in januari van dit jaar nog terecht voor de illegale verkoop van aidsremmers. Toen kreeg hij 18 maanden cel met uitstel en een boete van 3.000 euro, de helft met uitstel. Hij runde een groothandel in medicijnen. De man kocht minstens 2.000 doosjes aidsremmende pillen in India aan 30 euro per doos, veranderde de verpakking en verkocht de pillen in Europa voor 560 euro per doos. D.R. moest toen ook een provisionele schadevergoeding van 1.121.500 euro betalen.

Amper negen maanden later liep hij opnieuw tegen de lamp. Bij een huiszoeking op 23 september in zijn privéwoning en zijn stamcafé werden vaccins en medicamenten gevonden, voornamelijk kankermedicijnen. In Amerika werd tegelijkertijd een huiszoeking uitgevoerd, waarbij zijn Amerikaanse vennoot werd opgepakt.

Bart D.R. blijft aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie, inbreuk op de wet op geneesmiddelen en valsheid in geschrifte.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier