Vijftiger uit Oostvleteren op 12 december voor rechter voor illegale medicijnenhandel

02/12/16 om 13:27 - Bijgewerkt om 13:26

Bart D.R. (52) werd eind september vorig jaar aangehouden voor het illegaal verhandelen van kankermedicijnen. Sinds begin maart is de man vrij onder voorwaarden. Op maandag 12 december moet hij zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Ieper.

Vijftiger uit Oostvleteren op 12 december voor rechter voor illegale medicijnenhandel

Op 24 september 2015 werd de vijftiger uit Oostvleteren opgepakt. De Federal Drug Administration in de Verenigde Staten arresteerde gelijktijdig een Amerikaan, die samen met D. een illegale medicijnenhandel zou leiden. Ze zouden grote hoeveelheden generische medicijnen in vooral India gekocht hebben. De pillen werden herverpakt en herlabeld, om ze dan aan veel hogere prijzen op de westerse markt te brengen.

Speurders vonden medicijnen in de privéwoning van Bart D.R. in Oostvleteren, maar ook in zijn stamcafé. Hij had, samen met zijn Amerikaanse kompaan, wellicht de leiding over het illegaal handeltje. Dat was op grote schaal en wereldwijd georganiseerd. Amper negen maanden eerder werd D. nog veroordeeld voor gesjoemel met aidsremmers, terwijl hij aan het hoofd van een medisch bedrijf stond. Hij kreeg toen een celstraf van 18 maanden.

Op 8 maart werd de man vrijgelaten onder voorwaarden. Samen met hem moeten nog een zestal mensen uit de streek voor de rechter komen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!