Vijftiger uit Oostrozebeke veroordeeld tot twee jaar cel voor aanval met schroevendraaier

Redactie KW

Bernard B. (52) uit Oostrozebeke is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 2 jaar celstraf, waarvan 6 maanden effectief en een geldboete van 1.200 euro, de helft effectief. De man staat terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen met blijvende ongeschiktheid tot gevolg.

Op 20 augustus 2014 stak de beklaagde het slachtoffer met een schroevendraaier in de hand. Hij deelde ook nog enkele rake klappen uit. Enkele maanden eerder, in mei, had Bernard B. zijn slachtoffer nog bedreigd met een luchtdrukgeweer, nadat die geklaagd had over geluidshinder.

De beklaagde stond terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen, bedreigingen en illegale wapendracht. Er werd door de correctionele rechtbank eerder al een deskundige aangesteld. Die bevestigde dat het slachtoffer blijvende ongeschiktheid overhoudt aan de aanval. Het openbaar ministerie vorderde 12 maanden cel en 3.600 euro boete. De rechter sprak zich maandag uit en legde Bernard B. twee jaar, waarvan 6 maanden effectief op en een boete van 1.200 euro, 600 met uitstel.

De beklaagde is geen onbekende voor het gerecht. Hij werd vorig jaar onder andere al veroordeeld voor afpersing van klanten van een call girl. Hij kreeg toen zes maanden met uitstel en een geldboete van 600 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier