Vijftiger die vrouw uit Wervik duizenden euro’s lichter maakte, is gevlucht naar Cuba

Redactie KW

Niettemin slaagde de man erin om verzet aan te tekenen tegen een eerder vonnis én zijn celstraf daardoor verminderd te zien.

Gilbert D. (53) moest eerder al voor de rechtbank van Ieper verschijnen voor het verduisteren van geld en van een wagen. De man, met Gent als laatste gekende woonplaats, is echter vermoedelijk naar Cuba gevlucht. Hij werd toen dan ook bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf. De onmiddellijke aanhouding werd bevolen, gezien er te vrezen valt dat de man zich aan zijn straf zou proberen te onttrekken. Het gaat om iemand met een serieus strafverleden. Zowel in 2014 als in 2015 werd hij al eens tot dertig maand veroordeeld.

Maandag werd het dossier behandeld, waarin hij een vrouw uit Wervik had opgelicht. De dame dacht met hem de liefde van haar leven te hebben ontmoet en het ging een tijdje uitstekend tot de man zijn ware gelaat toonde. Hij troonde haar mee naar een cocktailparty en dropte ongezien Rohypnol in haar drankje, waardoor ze totaal versuft was. Tijdens dat moment haalde hij 8.400 euro van haar rekening.

Auto verpatst

Op 21 juli 2014 had hij van haar al eens 20.000 euro gekregen, om zogezegde notariële kosten te kunnen overschrijven. En op 23 januari 2015 vroeg hij dan haar wagen, een Opel Corsa, te mogen gebruiken. Buiten haar weten om verkocht hij die.

Toen ging er bij de vrouw lichtje branden en legde ze klacht neer. De beklaagde werd ook veroordeeld tot het betalen van 40.100 euro aan de onfortuinlijke dame. Een veroordeling waar de man via zijn raadsman nu verzet tegen aantekende, weliswaar enkel voor wat de celstraf betreft. Die straf werd nu van twee jaar herleid naar 18 maanden en een boete van 6.000 euro, alle twee effectief.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier