Vijftig maanden cel voor brutale overval op restaurant in Blankenberge

28/07/16 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:59

De Brugse correctionele rechtbank heeft Jaime M. tot 50 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor een gewelddadige overval op een restaurant in Blankenberge.

Vijftig maanden cel voor brutale overval op restaurant in Blankenberge

In de nacht van 28 op 29 oktober 2015 hoorde Wilhelmus van Lieshout gestommel in de keuken van zijn restaurant 'De Kombuis' in Blankenberge. De Nederlander stond plots oog in oog met een man in bivakmuts. De overvaller eiste geld en kreeg ongeveer 6.000 euro. Toch ontstond een schermutseling waarbij het slachtoffer drie messteken in de hals kreeg toegediend.

Verdediging vroeg vrijspraak

Bijna twee maanden later werd Jaime M. als verdachte opgepakt, nadat hij tegen heel wat kennissen openlijk over de feiten had verteld. In die periode had de verdachte ook veel cash geld op zak. M. was ook gewond aan zijn arm, mogelijk was die verwonding ontstaan tijdens de schermutseling in het restaurant.

De verdediging vroeg om de vrijspraak. Meester Raan Colman merkte op dat het telefonieonderzoek geen bewijs vormt. "Hij woont op 500 meter van het restaurant. Natuurlijk zit zijn gsm dan onder dezelfde mast." Daarnaast wierp meester Colman op dat de belastende getuigenissen doorspekt waren met informatie uit krantenartikels.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!