Vijftien maanden voorwaardelijke celstraf voor gesjoemel bij faillissement

06/06/17 om 11:11 - Bijgewerkt om 11:10

De voormalig uitbater van het Waregemse Funcafé is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke celstraf van vijftien maanden voor misbruik van vennootschapsgoederen en faillissementsmisdrijven. Aan de curator moet hij zo'n 280.000 euro schadevergoeding betalen.

Vijftien maanden voorwaardelijke celstraf voor gesjoemel bij faillissement

© Getty Images/iStockphoto

De dagvaarding voor de rechtbank kwam er in de nasleep van faillissementen van twee vennootschappen van de man in 2012 en 2014. Volgens curator Yves Francois maakte hij in enkele jaren tijd een put van maar liefst 337.000 euro, geld dat hij nu terugeist. Vooral de vennootschap achter het Funcafé aan het station kampte met een passief van maar liefst 269.000 euro. De Waregemnaar werd er van verdacht de vennootschap te hebben leeggezogen via overschrijvingen naar privérekeningen en grote cashafhalingen. Volgens het openbaar ministerie verduisterde hij ook een Audi Q5. Zelf had hij de vrijspraak gevraagd omdat hij er tot het laatste ogenblik alles aan gedaan heeft om de zaak te redden. Het faillissement van het Funcafé betekende voor de man het einde van een leven in de horeca. Hij is in Waregem ook gekend als voorzitter van de supportersfederatie van voetbalclub Zulte Waregem. De komende vijf jaar mag hij geen functie in een vennootschap meer bekleden.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!