Vijftien jaar opsluiting voor Leopold Van Mullem

© BELGA
Redactie KW

Het hof van assisen heeft Leopold Van Mullem (67) vrijdagavond tot 15 jaar opsluiting veroordeeld voor doodslag op Marie-Antoinette Blaton (65). De Bruggeling bracht het slachtoffer op 28 juli 2012 in Blankenberge met messteken om het leven. Het OM had 18 jaar gevorderd.

Van Mullem had samen met een huisgenoot enkele klusjes uitgevoerd op het appartement van de weduwe. Door zijn gokverslaving was de beschuldigde toen al in diepe financiële problemen beland. Van Marie-Antoinette Blaton kreeg hij eind juni 2012 een lening van 2.500 euro. Een maand later eiste de vrouw het geld al terug, twee maanden eerder dan afgesproken.

Op 28 juli 2012 trok Van Mullem naar het appartement van het slachtoffer, zogezegd om het geld terug te betalen. Op dat moment had hij het bedrag echter al gebruikt om schulden bij de marktkramersbond af te lossen. Tijdens een discussie deelde de klusjesman met zijn vlindermes 13 steken uit aan het slachtoffer. Pas op 12 augustus werd het levenloze lichaam van Marie-Antoinette Blaton door haar zus aangetroffen. Twee dagen later bekende Van Mullem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier