Vijf verdachten naar strafrechter voor overval op juwelier in Knokke

16/05/17 om 20:28 - Bijgewerkt om 20:27

De Brugse raadkamer heeft vijf verdachten naar de correctionele rechtbank verwezen voor hun rol in een gewapende overval in juni 2016 op een juwelier in Knokke. Vier verdachten zitten nog steeds in de cel.

Vijf verdachten naar strafrechter voor overval op juwelier in Knokke

Op 20 juni 2016 drongen twee gemaskerde mannen de juwelierszaak langs de Kustlaan binnen. De overvallers richtten een pistool op een werknemer en bonden hem vast. Ze gingen aan de haal met juwelen en horloges, maar de precieze omvang van de buit is niet bekend. De Serviër Goran P. werd vrij snel geïdentificeerd als één van de overvallers. Zijn landgenoot Goran G. zou op de uitkijk gestaan hebben, maar ontkent dat. De echtgenote van G. mocht vorige zomer de gevangenis al verlaten, maar moet zich binnenkort eveneens voor de correctionele rechtbank verantwoorden.

Het onderzoek spitste zich sindsdien toe op de zoektocht naar de tweede overvaller. Drie maanden geleden werden in Frankrijk twee nieuwe verdachten opgepakt voor hun rol in de zaak. Een Fransman met Poolse roots wordt door de speurders gezien als de vermoedelijke tweede overvaller. Ook een tweede Franse verdachte werd aan ons land uitgeleverd. Het is niet duidelijk welke rol hij bij de overval zou gespeeld hebben. De man ontkent elke betrokkenheid.

Het proces start over enkele weken voor de Brugse correctionele rechtbank.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!