Vijf personen aangehouden voor fraude met vuilniszakken, ook Oostende betrokken

Redactie KW

Bij in totaal elf huiszoekingen in Antwerpen, Brasschaat en Mechelen zijn woensdag zes personen opgepakt in het kader van een al langer lopend onderzoek naar ‘grootschalige vuilniszakkenfraude’.

De onderzoeksrechter liet vijf van de verdachten ook effectief aanhouden, zo meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen donderdag. De huiszoekingen leverden onder meer de vondst op van 5.600 nagemaakte rollen vuilniszakken in een Antwerpse opslagplaats, met daarop opschriften voor Antwerpen, Gent en Mechelen.

Het onderzoek startte eind vorig jaar, toen de milieupolitie van de zone Mechelen-Willebroek te horen kreeg dat er huishoudelijk afval werd aangeboden in vuilniszakken van ‘mindere kwaliteit’. Al snel bleek dat de zakken in kwestie op grote schaal werden aangeboden, en lang niet alleen in Mechelen.

De Mechelse politie volgde een spoor dat uiteindelijk leidde naar een goed georganiseerde bende met vertakkingen in het buitenland. Ze bleken in Oost-Europa gefabriceerde zakken in België aan de man te brengen. Zowel in Mechelen, Antwerpen, Gent, Leuven en Oostende waren er verkooppunten. Daar werden nagemaakte vuilniszakken voor om en bij de 10 euro per rol verkocht, terwijl de officiële zakken van de stad Mechelen bijvoorbeeld 25 euro kosten per rol.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier