Vijf mannen riskeren celstraf voor gewelddadige diefstallen

Redactie KW

Vijf mannen van Roemeense afkomst moesten zich dinsdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden.

Er werden drie dossiers samengevoegd, waarin geweld en diefstal de rode draad zijn. Het openbaar ministerie vordert in totaal tot ruim vier jaar effectief.

Nadat hij enkele pintjes gedronken had in Kortrijk, werd het eerste slachtoffer in een auto geduwd. Drie beklaagden brachten hem naar een garagebox. Daar gaven ze hem klappen tot hij het bewustzijn verloor. Toen hij een tiental minuten later bijkwam, was zijn horloge gestolen. Er was ook 50 euro uit zijn portefeuille verdwenen. Het slachtoffer was zeven dagen arbeidsongeschikt. Voor die feiten worden 1 jaar, 20 maanden en 2 jaar effectief gevorderd.

Ilia K. (26) komt ook in de twee andere dossiers voor. In november 2011 probeerde hij een elektrische tandenborstel te stelen in de Colruyt in Roeselare. In november 2012 bedreigde hij een tweede slachtoffer met drie handlangers. Hij werd in een voertuig geduwd. Zijn gsm werd afgenomen en hij moest 1.000 euro afhalen van de bank. Daar kon de man de politie bellen, waarop de daders wegvluchtten.

Voor Ilia K. vordert het openbaar ministerie in totaal 4 jaar en 3 maanden gevangenisstraf. Voor de overige beklaagden vraagt de openbaar aanklager straffen van 8 tot 20 maanden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier