Vijf maanden stadionverbod voor… supportersverantwoordelijke SV Zulte Waregem

Redactie KW

Geert Titeca, de man in kwestie, mag tot eind november geen Belgisch voetbalstadion meer binnen nadat hij het afgelopen seizoen na de uitwedstrijd op KV Kortrijk zwaar aan de stok kreeg met een steward van Essevee.

“Enkele supporters stonden nog een pintje te drinken tot iedereen aan de bus was, maar dat was niet naar de zin van die steward. Ik geef toe dat ik zwaar verbaal naar hem uithaalde, maar de spotters zijn zelfs niet tussengekomen. Tijdens de match bedaarde ik in ons vak nog supporters die de Kortrijkse fans aan het uitdagen waren, maar dat was blijkbaar van geen tel voor de voetbalcel van Binnenlandse Zaken.”

Voorbeeldfunctie

Die instantie heeft Titeca nu veroordeeld tot vijf maanden stadionverbod en een boete van 300 euro omdat hij in zijn voorbeeldfunctie beter had moeten weten. “En dat ondanks de positieve verklaring van de spotters, ondanks het uitdagende gedrag van de steward in kwestie… Laat me er wel aan toevoegen dat ik nochtans met bijna al onze stewards een uitstekende relatie onderhoud.”

“Wedstrijden op tv bekijken”

Voor de supportersverantwoordelijke zit er hoe dan ook niets anders op dan de wedstrijden van Zulte Waregem de komende maanden buiten de stadion te volgen. “Geen probleem, dan ga ik in onze fanlokalen wel de rechtstreekse uitzendingen op tv bekijken”, klinkt het nog.

(TVW-foto ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier