Vijf jaar met uitstel voor poging doodslag met kersenpitkussen in Loppem

Redactie KW

Een 42-jarige man uit Loppem is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel voor een poging tot doodslag op zijn ex-vriendin.

Het koppel had al een tijdje geen relatie meer, maar ze verbleven wel nog regelmatig in dezelfde woning. In de nacht van 4 op 5 juli probeerde Jürgen D. om 4 uur de slapende vrouw te verstikken met een kersenpitkussen. Hun tienjarig zoontje hoorde zijn moeder om hulp schreeuwen, waardoor de hulpdiensten op tijd verwittigd werden. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar.

Met dank aan het waterbed

Volgens meester Mélanie Sevenant, advocate van de burgerlijke partij, gaat het overduidelijk om een moordpoging. Haar cliënte had ‘s avonds al in de gaten dat haar ex zenuwachtig was. “Toen ze wakker werd had ze een kussen op haar hoofd. Gelukkig speelden de feiten zich af in een waterbed en kon ze nog af en toe naar lucht happen.” Procureur Frank Demeester voegde eraan toe dat dergelijke feiten vroeger voor het hof van assisen werden gebracht.

“Gelukkig speelden de feiten zich af in een waterbed en kon ze nog af en toe naar lucht happen”

De verdediging pleitte dat Jürgen D. niet de intentie had om de vrouw om het leven te brengen. Meester Mieke Byttebier stelde dat D. die nacht zelfs als eerste ging slapen. In ieder geval merkte meester Kim Devoldere op dat de beklaagde uit zichzelf spontaan stopte met drukken. De verdediging vroeg een straf met uitstel.

5.400 euro schadevergoeding

De rechtbank oordeelde dat de beklaagde wel degelijk het oogmerk had om het slachtoffer te doden, maar dat hij de feiten niet met voorbedachten rade pleegde. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 5.400 euro toegewezen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier