Vijf jaar effectief voor verkrachting van 11-jarig meisje

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 62-jarige man uit De Haan tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor verkrachting. Freddy C. vergreep zich aan een 11-jarig meisje en aan een veertiger uit Beernem. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

In de zomers van 2013 en 2014 misbruikte de beklaagde in De Haan enkele keren een toen 11-jarig meisje. Freddy C. gaf tijdens een herverhoor toe dat hij het slachtoffer had betast, maar ontkende dat er sprake was van verkrachting.

De rechtbank oordeelde echter dat hij wel degelijk schuldig was aan verkrachting, aanranding en aanzetten tot ontucht. C. had immers ook via de webcam misbruik gemaakt van het meisje. Aan het slachtoffer en haar moeder moet de beklaagde in totaal 4.500 euro betalen.

Te dronken voor seks

Van 2011 tot 2014 had de beklaagde ook regelmatig seks met een ondertussen 49-jarige vrouw uit Beernem. Uit een filmpje op de computer van Freddy C. bleek dat M.M. tijdens die vrijpartijen amper bewoog. Het slachtoffer was op die momenten zodanig dronken dat ze volgens de rechtbank onmogelijk toestemming kon geven om seks te hebben. De vrouw kreeg een schadevergoeding van 750 euro toegewezen.

Vijf jaar effectief voor verkrachting van 11-jarig meisje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier