Vijf jaar cel voor verkrachting van bejaarde vrouw op kerkhof van Veurne

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een 18-jarige Kameroener tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. De beklaagde vergreep zich eind december op het kerkhof van Veurne aan een 87-jarige vrouw.

Op 20 december 2013 ging een Franstalige vrouw uit Veurne het graf van haar man bezoeken op het kerkhof in de Noordstraat. Daar werd ze plots aangevallen door de 18-jarige man. De bejaarde vrouw durfde zich amper te verzetten en werd meegesleurd naar een werfkeet. Daar werd ze gedwongen tot orale seks. De verdachte werd enkele dagen later ingerekend.

De Kameroener bekende de feiten vrij snel. Hij was bovendien eerder al met het gerecht in aanraking gekomen. Voor zedenfeiten gepleegd als minderjarige kreeg hij al een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan twee jaar met uitstel. Op het moment van de verkrachting op het kerkhof was hij pas enkele weken vrij uit de gevangenis.

Na zijn gevangenisstraf van vijf jaar kan de Kameroener nog tien jaar opgevolgd worden door de strafuitvoeringsrechtbank. Daarnaast is hij ook zijn burgerrechten voor vijf jaar kwijt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier