Vijf jaar cel voor twintiger uit Waregem die cafébaas overhoop probeerde te rijden

Redactie KW

Een 28-jarige man uit Waregem die begin 2014 met zijn wagen een cafébaas in het Oost-Vlaamse Zulte omverreed, is veroordeeld tot vijf jaar cel voor poging doodslag. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank maandag beslist.

De feiten gebeurden op 2 februari 2014 aan het café, nadat er eerder binnen een vechtpartij was. Er was een discussie ontstaan tussen de cafébaas en enkele klanten, onder wie de 28-jarige man, over de vraag of er nog alcohol zou geserveerd worden. Bij de vechtpartij werden klappen uitgedeeld, maar volgens de rechtbank was niet uit te maken wie welk aandeel had. “Het is onmogelijk om een objectief feitenrelaas te distilleren. Er waren geen onafhankelijke getuigen of camerabeelden”, stelde rechtbankvoorzitter Anthony Van Mol.

In een tweede fase van de feiten reed de 28-jarige man met zijn wagen in op de cafébaas. Hij werd beschuldigd van poging doodslag, maar betwistte dat hij de man wou doden. De man had een werkstraf gevraagd, maar de rechtbank legde hem vijf jaar effectieve gevangenisstraf op. “De aanrijding was moedwillig”, motiveerde de rechtbankvoorzitter. “De beklaagde was onder invloed van cocaïne, maar hij reed aan hoge snelheid en had moeten weten dat dat de dood had kunnen veroorzaken.”

De onmiddellijke aanhouding werd niet bevolen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier