Vijf jaar cel voor messteek aan vriendin in Waregem

Redactie KW

Een 45-jarige man die op 3 december vorig jaar zijn vriendin in haar appartement in de Armand De Rorestraat in Waregem met een mes neerstak, is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. Negen maanden van die straf is effectief, de rest voorwaardelijk.

Op 3 december vorig jaar arriveerde de vrouw na een nachtje stappen pas om 10u ‘s ochtends thuis. De avond voordien was ze samen met haar vriend naar een verjaardagsfeestje in Hulste (Harelbeke) vertrokken. Daarna ging het naar café Den Toren in Desselgem (Waregem). Toen rond 3u ‘s nachts haar ex ook in het café arriveerde, vertrok de Waregemnaar misnoegd naar huis. Zijn vriendin weigerde mee te gaan en arriveerde pas zeven uur later thuis. Talloze telefoontjes en sms’jes van haar vriend bleven die nacht onbeantwoord. Nog voor haar thuiskomst gooide de man gefrustreerd een deel van de inboedel stuk en kerfde met een mes in de muur. Toen ze thuis kwam, dacht hij dat ze loog en in een opwelling van jaloezie stak hij haar één keer met een mes. Meteen daarna ontfermde hij zich over haar, belde de hulpdiensten en deed alles wat hij kan om het bloeden te stelpen. De rechter oordeelde dat hij niet met voorbedachtheid handelde en hield ook rekening met zijn blanco strafregister.

Aan het slachtoffer moet de Waregemnaar een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen. Hij moet zich de komende vijf jaar aan enkele strenge voorwaarden houden als hij uit de cel wil blijven. Het vonnis betekent dat hij binnenkort wellicht vrijgelaten zal worden. Sinds het incident verbleef hij in de cel. Het koppel wil hun relatie een tweede kans geven.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier