Vietnamese mensensmokkelaarsbende opgerold die ook in Veurne opereerde

20/06/16 om 08:02 - Bijgewerkt om 08:02

Voor de correctionele rechtbank van het noord-Franse Duinkerken moet maandag een Vietnamese smokkelaarsbende verschijnen die vorige week dankzij samenwerking tussen de Britse en Belgische diensten is opgerold, zo heeft de krant La Voix du Nord bericht.

Vietnamese mensensmokkelaarsbende opgerold die ook in Veurne opereerde

© BELGA

In maart startte een onderzoek aan de grenzen om een Vietnamese filière op te doeken die zich in Parijs, Duinkerken en de buurt van Londen met clandestiene immigratie inliet. De mensensmokkelaars vingen de migranten op Franse bodem op en boden hen onderdak in Parijs en Duinkerken. Vervolgens organiseerde de bende transport naar Groot-Brittannië door mensen aan boord van vrachtwagens te brengen. Dit gebeurde in Veurne, dankzij medeplichtige truckers, aldus de regionale krant.

Eenmaal de migranten in Groot-Brittannië waren aangekomen, vingen andere leden van de bende hen opnieuw op. De migranten moesten in het geniep werken, dikwijls in aan slavernij grenzende omstandigheden, tot zij de prijs voor hun transport, (omgerekend) tussen 10.200 en 15.300 euro, konden betalen.

Woensdag werd aan beide zijden van het Kanaal een tiental mensen opgepakt. Het parket van Veurne heeft meegewerkt aan het oprollen van de filière, schrijft La Voix du Nord. De in Frankrijk opgepakte veronderstelde leden verschijnen via het snelrecht vandaag/maandag voor de rechter.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!