Vierde verdachte in de cel voor overval op juwelier in Knokke

Redactie KW

In het onderzoek naar de gewapende overval op een juwelier in Knokke zit sinds vrijdag een nieuwe verdachte in de cel. De Fransman ontkent zijn betrokkenheid bij de overval. De Brugse raadkamer heeft zijn aanhouding met een maand verlengd.

Op 20 juni drongen twee gemaskerde mannen de juwelierszaak langs de Kustlaan binnen. De overvallers richtten een pistool op de aanwezige werknemer en bonden hem vast. Ze gingen aan de haal met juwelen en horloges, maar de precieze omvang van de buit is niet bekend. De Serviër Goran P. werd vrij snel geïdentificeerd als één van de overvallers. Zijn landgenoot Goran G. zou op de uitkijk gestaan hebben, maar ontkent dat. De echtgenote van G. mocht vorige zomer de gevangenis al verlaten.

Fransman met Poolse roots

Het onderzoek spitst zich sindsdien toe op de zoektocht naar de tweede overvaller. Enkele weken geleden zijn in Frankrijk twee nieuwe verdachten opgepakt voor hun rol in de zaak. Een van hen werd enkele weken geleden al uitgeleverd. De Fransman met Poolse roots wordt door de speurders gezien als de vermoedelijke tweede overvaller.

Sinds vrijdag is ook de tweede Franse verdachte uitgeleverd en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het is niet duidelijk welke rol Soufyane B. in de overval zou gespeeld hebben. Volgens zijn advocaat Paul Bekaert ontkent de Parijzenaar dat hij bij de feiten betrokken was.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier