Vierde arrestatie in verduistering nepsigaretten bij Vandewiele Recycling

© Foto Belga
Redactie KW

In de zaak van de verduistering van namaaksigaretten bij het recyclagebedrijf Vandewiele Recycling in Wervik is een vierde verdachte gearresteerd. Het gaat om een 46-jarige man uit Ravels.

De vierde verdachte is afkomstig van Baarle-Nassau, maar woont tegenwoordig in Ravels in de provincie Antwerpen. De speurders van de federale gerechtelijke politie Ieper kwamen hem op het spoor na verklaringen van de drie andere aangehoudenen.

Verdachte ontkent

De man ontkent elke betrokkenheid. De Ieperse onderzoeksrechter acht voldoende aanwijzingen van zijn schuld te hebben en liet hem arresteren. De verdachte verscheen deze ochtend voor de raadkamer, waar zijn aanhouding werd gehandhaafd.

De man is geen werknemer van het bedrijf. Zijn precieze rol moet nog worden uitgeklaard. In dezelfde zaak zitten de 39-jarige bedrijfsleider en zijn 35-jarige echtgenote, beiden uit Gistel, en een 42-jarige werknemer uit Alveringem sinds 1 juli in de cel wegens misbruik van vertrouwen en verduistering van nepsigaretten.

Lading teruggevonden

De partij van minstens 2,56 miljoen namaaksigaretten werd door de douane in beslag genomen en voor vernietiging overgemaakt aan het recyclagebedrijf Vandewiele in Wervik. Bleek echter dat de lading niet werd vernietigd, maar werd verduisterd. Vermoedelijk wilden de betrokkenen uit geldgewin de sigaretten via helers op de zwarte markt brengen. Het lukte de douane de verdwenen partij te lokaliseren en te recupereren.

Vandewiele Recycling legt zich toe op energiemix op sites in Wervik en Gistel. De verwerkte afvalstoffen gaan dan naar een ander bedrijf, waar ze samen worden gevoegd met mest om energie op te wekken.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier