Vier verdachten blijven in cel in drugsonderzoek naar vissersboot in Nieuwpoort

Redactie KW

De Veurnse raadkamer heeft de aanhouding van drie Nederlanders en een Bulgaar met een maand verlengd in een drugsonderzoek.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. Op hun vissersboot werden in Nieuwpoort sporen van cocaïne aangetroffen.

Door pech moest de vissersboot maandag de haven van Nieuwpoort binnenvaren. Bij een controle van de scheepvaartpolitie kwam al aan het licht dat de verdachten niet in orde waren met de visserijvoorschriften. Bovendien werden op de boot een slordige 10.000 euro en sporen van cocaïne aangetroffen. De boot wordt nog gescand in de zoektocht naar eventuele verborgen hoeveelheden drugs. Vier opvarenden werden gearresteerd en dinsdagnamiddag door de onderzoeksrechter aangehouden. De mannen beweren dat ze gewoon bezig waren met een visuitstapje.

Gelijkenis met ander dossier

Het dossier springt in het oog omdat vorige week donderdagavond vier Nederlandse sportvissers op gelijkaardige wijze in de problemen kwamen voor de kust van Zeebrugge. Tijdens het stormweer konden de slachtoffers van hun bootje gehaald worden. Toen de vissersboot later strandde in Cadzand, werden aan boord honderden kilo’s cocaïne aangetroffen. Dat onderzoek wordt door het Nederlandse gerecht gevoerd. Het parket onderzoekt of er een link bestaat tussen beide dossiers.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier