Vier verdachten blijven aangehouden voor drugshandel in Zedelgem

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van vier verdachten verlengd op verdenking van drugshandel in Zedelgem.

Bij een huiszoeking werd dinsdag door de politie van de zone Het Houtsche anderhalve kilogram cannabis aangetroffen. Het pand zou ingericht zijn als een soort coffeeshop.

Het paar uit Zedelgem is geen onbekende bij het gerecht. Ongeveer een jaar geleden werd bij hen thuis in de Groenestraat een professionele cannabisplantage opgerold. In oktober kreeg Nancy D. daarvoor nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. Thierry L. werd toen tot twee jaar effectief veroordeeld. Daarnaast werd nog een ander paar uit Zedelgem in Oostende ingerekend. Zij zouden amfetamines geleverd hebben.

“Iets geïmproviseerd ingericht”

Nancy D. legde nog geen bekentenissen af. “We betwisten ook de regelmatigheid van het aanhoudingsbevel”, zegt haar advocaat Yen Buytaert. De raadsman verwijst hiervoor naar enkele fouten in het onderzoek. Daardoor zouden er geen voldoende redenen meer geweest zijn om zijn cliënt aan te houden. “We gaan dus zeker in beroep. Verder is het wel waar dat er iets geïmproviseerd was ingericht in dat pand, maar dat was zeker geen echt café.”

Ondertussen is in het dossier ook een vijfde verdachte opgepakt. Die verschijnt dinsdag voor de raadkamer in Brugge.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier