Vier Polen verwezen naar correctionele rechtbank voor ongeval in Passendale

Redactie KW

De Ieperse raadkamer heeft vrijdag vier Polen naar de correctionele rechtbank verwezen voor hun aandeel in het vluchtmisdrijf in Passendale begin september.

Op 4 september reed een Iveco Daily in Passendale een jongeman van de weg. De 21-jarige fietser was op de terugweg van een fuif toen hij op 4 september omstreeks 03.20 uur aangereden werd in de ‘s Graventafelstraat. Het aanrijdend voertuig, met Poolse nummerplaat, nam de vlucht.

In de bestelwagen zaten naast de bestuurder nog drie Poolse passagiers. De bestuurder van de bestelwagen en zijn vriendin vluchtten naar hun thuisland Polen. Hun twee medepassagiers konden kort na de feiten worden aangehouden. Zij zijn ondertussen vrij onder voorwaarden.

Robert P. (39) en zijn vriendin (29) werden op 15 september in Polen gearresteerd en uitgeleverd. Zij zitten nog steeds in de cel. Ook met de verwijzing werd hun aanhouding door de raadkamer nogmaals bevestigd. Robert P., die aan het stuur zat, zal zich voor de Ieperse strafrechter moeten verantwoorden voor het ongeval zelf, het vluchtmisdrijf en schuldig verzuim. De drie passagiers wordt schuldig verzuim ten laste gelegd. De fietser liep een zwaar hersentrauma op en verkeerde lange tijd in kritieke toestand.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier