Vier personen gearresteerd bij heroïnedeal in Booitshoeke

Een verkeersongeval in januari houdt volgens de onderzoekers verband met de huidige zaak. © JT
Redactie KW

Afgelopen maanden ontving politiezone Spoorkin van bewoners in de omgeving van Booitshoeke diverse meldingen van buitenlandse voertuigen die er verdacht rondreden. De meldingen werden nagetrokken door de lokale recherche van de politiezone, die zelf observatie ging opzetten. Het vermoeden rees dat er vlakbij de E40 drugdeals plaatsvonden. Een ongeval in januari dit jaar houdt volgens de onderzoekers verband met de zaak.

Na enkele weken van intens speurwerk kon de lokale recherche de verschillende voertuigen in beeld brengen, hun traject en timing van de deals analyseren en ook detecteren wie de mogelijke drugdealers waren en wie de afnemers. Vervolgens werden er door de politiezone diverse acties opgezet met de inzet van zowel wijkinspecteurs, leden van de interventie politie als rechercheurs.

Vrijdagavond werden tijdens een observatie-actie in Booitshoeke de voertuigen opnieuw gedetecteerd. “Een aantal van onze mensen heeft incognito gepatrouilleerd: als wandelaars of als fietsers…”, aldus korpschef Devid Camerlynck van Spoorkin. “Iedereen bleef geduldig op post en wachtte af tot er contact tussen beide voertuigen werd vastgesteld. Op dat moment hebben onze mensen de twee voertuigen klemgereden en vier personen gearresteerd. We klisten twee Marokkanen, die zich verplaatsten met een auto met Spaanse nummerplaat uit het Brusselse om drugs te leveren aan twee Noord-Franse kopers. De buit bedroeg bijna 1.000 euro cash, 56 gram heroïne, 5 gram cocaïne en ook de twee voertuigen werden in beslag genomen. Zaterdag werden de vier verdachten voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge, die besliste tot de verdere aanhouding van beide Marokkanen, maar de twee Noord-Fransen werden opnieuw in vrijheid gesteld.”

Vier personen gearresteerd bij heroïnedeal in Booitshoeke

Op 25 januari 2017 kwam een auto op zijn dak in de gracht terecht. Een bestuurder werd toen niet teruggevonden, maar volgens sommige buurtbewoners is er toen een bestelwagen bij het ongeval gestopt. Korpschef Devid Camerlynck van Spoorkin ziet alvast een verband met de drugsdeal van afgelopen weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier