Vier mensensmokkelaars gearresteerd na politieactie in Jabbeke

© BELGA
Redactie KW

In de nacht van zondag op maandag voerden de Federale Gerechtelijke Politie een observatie uit op de parking van Jabbeke.

Zij stelden vast dat mensen met twee voertuigen naar de parking werden gebracht, waarbij de politiediensten hun observatie voortzetten op de voertuigen en een vrachtwagen. In de regio Veurne zijn in totaal 13 transmigranten in de vrachtwagen gestopt, waarna vier vermeende mensensmokkelaars werden gearresteerd.

Het betreft drie Albanese onderdanen (2 mannen en 1 vrouw tussen 21 en 27 jaar) en een Roemeense vrachtwagenchauffeur van 32 jaar. Allen worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die zich inlaat met het smokkelen van voornamelijk Albanese vluchtelingen naar het Verenigd Koninkrijk. Alle transmigranten die uit de vrachtwagen werden gehaald, waaronder 1 minderjarige, waren van Albanese origine.

De twee personenvoertuigen en de vrachtwagen werden in beslag genomen met oog op verbeurdverklaring. Alle verdachten verschenen vrijdag voor de raadkamer, die hun aanhouding heeft bevestigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier