Vier maanden voorwaardelijk voor weerspannigheid op De Gavers

Redactie KW

Een 19-jarige jongeman uit Kortrijk liep woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk een voorwaardelijke celstraf van vier maanden op voor weerspannigheid tegen twee agenten van de politiezone Gavers (Harelbeke-Deerlijk).

“Agenten zijn niet de boksbal van de maatschappij. Hen verwijten of slaan is niét normaal”, aldus de agenten, die een schadevergoeding vroegen maar nog niet kregen.

Op 25 mei vorig jaar snelden de twee agenten naar provinciedomein De Gavers. Adham A. maakte er amok en viel jonge meisjes lastig. De jongeman had een hond bij en was duidelijk onder invloed van alcohol. Beide agenten probeerden eerst te bemiddelen maar dat had weinig effect. Plots haalde hij uit met een vuist. Eén agent kon die ontwijken, de andere slaagde er in de jongeman te boeien.

Maar zelfs geboeid en na het gebruik van pepperspray was hij nauwelijks in te tomen. Hij bleef slaan en schoppen, bespuwde spullen en besmeurde alles met bloed. Door het incident op De Gavers scheurde een inspecteur de ligamenten van de enkel. Beide politiemannen vroegen uit principe een schadevergoeding. Adham A. was niet aan zijn proefstuk toe want had het op 27 februari vorig jaar in Kortrijk ook al aan de stok gekregen met enkele agenten bij een verkeerscontrole. Na ontnuchtering herinnerde hij zich niets meer.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier