Vier jaar met uitstel voor kopstuk van Nederlandse speedbende

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft drie Nederlanders en een Antwerpenaar veroordeeld voor het aanmaken en uitvoeren van grote hoeveelheden speed.

Op 25 april 2014 werd in de haven van Zeebrugge 25 kilogram speed aangetroffen in een lading ovens bestemd voor Groot-Brittannië. De politie bleef het handeltje van de bende volgen om hen uiteindelijk bij nieuwe feiten in juli in Menen in te rekenen.

Kopstuk Ronaldo V.M. (40) bekende zijn rol in de feiten, maar betwist dat het om een goed georganiseerde bende gaat. “Ze verstopten telkens vijf kilogram in vijf machines, waardoor ze direct verdacht waren. Als je zoiets doet, dan ben je een taffelaar”, aldus meester Vic Van Aelst. V.M. zat in Nederland al negen maanden celstraf uit en zat in Spanje als eens twee jaar in voorhechtenis.

Twee andere beklaagden, onder wie een Antwerpenaar die als chauffeur optrad, werden tot drie jaar met uitstel veroordeeld. Antonius V.B. (54) kreeg bij verstek 37 maanden effectief. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De toenmalige vriendin van Ronaldo V.M. werd vrijgesproken. Merle D. (26) was naar eigen zeggen immers helemaal niet op de hoogte was van het handeltje van haar vriend.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier