Vier jaar gevorderd voor gewelddadige inbraak in Aartrijke

Redactie KW

Twee beklaagden hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een gewelddadige inbraak in Aartrijke. Toen de bewoner hen betrapte, werd hij bedreigd en kreeg hij klappen. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van vier jaar.

Op 15 december 2016 stond het slachtoffer in zijn woning plots oog in oog met twee inbrekers. Ze zouden hem met een koevoet en een gekarteld mes bedreigd hebben. Het slachtoffer kreeg ook enkele klappen, maar raakte eigenlijk niet gewond. De daders gingen aan de haal met een kluisje waar 200 euro in stak.

Na enkele maanden werd een jongeman uit Molenbeek aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de feiten. Moncef B. ontkende eerst in alle toonaarden, maar ging uiteindelijk toch tot bekentenissen over. De beklaagde beweert dat Brusselaar Lulzim S. door een andere Albanees getipt was dat er 20.000 euro drugsgeld te stelen viel in de woning. “Ze dachten dat er niemand aanwezig was in de woning. Mijn cliënt heeft ook geen geweld gebruikt”, aldus meester Annelien Welvaert. De verdediging stelde een werkstraf voor.

Lulzim S. ontkent echter dat hij iets met de inbraak te maken heeft. Volgens de verdediging stroken de verklaringen van B. helemaal niet de inhoud van het dossier. Meester Yen Buytaert vroeg dan ook de vrijspraak voor zijn cliënt.

De rechter doet op 12 december uitspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier