Vier jaar effectief voor steekpartij in Oostende

Redactie KW

Een 18-jarige Irakees kreeg vier jaar effectieve gevangenisstraf voor poging tot doodslag van de Brugse correctionele rechtbank. Mohammed A.H. voelde zich naar eigen zeggen bedreigd toen hij een messteek uitdeelde aan een 19-jarige Pool.

Drie Irakezen kregen het op maandag 15 augustus 2016 even voor 18 uur in de buurt van het station van Oostende aan de stok met twee Poolse broers. De Polen zouden onder invloed van alcohol racistische verwijten hebben gemaakt. Tijdens de discussie stak de verdachte ter hoogte van de schouder een mes tussen de ribben van het slachtoffer. Op dat moment was de jonge Pool al op de grond beland. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd, maar was snel buiten levensgevaar.

Meester Kris Vincke vroeg om de feiten te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen en stelde een werkstraf voor. “Mijn cliënt handelde uit angst, nadat hij tegen de grond was gewerkt. Hij had absoluut niet het oogmerk om die man het leven te ontnemen.”

Ook de twee andere Irakezen moesten zich verantwoorden voor hun rol in het incident. De beklaagden ontkennen echter dat ze klappen uitdeelden en vroegen de vrijspraak. Het openbaar ministerie drong voor hen niet verder aan op een veroordeling en de rechter sprak hen vrij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier