Vier jaar cel voor onverbeterlijke drugsdealer uit Dudzele

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 31-jarige man uit Dudzele is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor het dealen van cannabis, speed en heroïne. Michael D. liep voor gelijkaardige feiten al een hele reeks veroordelingen op. Zijn kompane kreeg één jaar effectief.

Op 19 april werden Michael D. en Kathy H. door de politie in Antwerpen uit het verkeer geplukt. Zijn Fiat 600 bleek niet gekeurd. In het voertuig werd cannabis en een halve kilogram speed aangetroffen. Bij een huiszoeking vonden de speurders ook nog een weegschaaltje en verpakkingsmateriaal voor de drugs. Het onderzoek toonde aan dat D. op twee maanden tijd maar liefst 13 keer naar Nederland reed.

Tijdens het onderzoek liet de beklaagde zich niet van zijn beste kant zien. Vanuit de gevangenis stuurde hij een brief naar zijn vriendin, zodat ze zijn afnemers kon waarschuwen. Op 26 juni maakte D. het nog bonter. Toen hij zijn dossier mocht inkijken, drukte hij immers een stuk uit het dossier achterover. Het ging naar eigen zeggen om een vertrouwelijke brief aan de onderzoeksrechter, die voor het onderzoek zelf geen belang had.

Michael D. werd al acht keer veroordeeld voor drugsfeiten, in juni 2016 nog tot één jaar effectief. In datzelfde dossier kreeg zijn moeder twee jaar effectief en zijn broer Kevin vijf jaar, waarvan de helft met uitstel. Tegen de broers is ook voor het Gentse hof van beroep nog een dossier hangende. De verdediging pleitte dat de broers ondertussen samen in de drugsvrije afdeling van de gevangenis zitten. Meester Mathieu Langerock stelde voor om zijn cliënt voorwaarden op te leggen, zodat hij zich moet laten begeleiden voor zijn drugsverslaving. De rechter ging daar niet op in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier