Vier jaar cel voor brandstichting bij ex-vriendin

Redactie KW

Een 39-jarige vrouw is maandagochtend door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan de helft onder voorwaarden.

Een 39-jarige vrouw is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan brandstichting bij haar ex-vriendin. De rechter gaf de brandstichtster vier jaar celstraf, waarvan twee met uitstel onder voorwaarden. In de nacht van 27 op 28 mei stak de vrouw een matras in brand in de gang van de woning van haar 23-jarige ex-vriendin in de Lichterveldestraat in Torhout. De vrouw lag op de eerste verdiepieping te slapen en werd gewekt door de brandgeur. Ze verwittigde de brandweer, die haar uit haar woning kon redden. Het parket stelde kwaad opzet vast en de brandstichtser werd in de boeien geslagen.


Sindsdien zit ze in de cel. Ze stichtte de brand omdat ze de breuk met haar ex-vriendin niet kon verkroppen. Aan haar ex moet ze een voorlopige schadevergoeding van 3.500 euro betalen. Ook aan de moeder en stiefvader van het slachtoffer moet ze een schadevergoeding betalen. De verzekeringsmaatschappij kreeg 10.000 euro voorlopige schadevergoeding toegekend..

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier