Vier jaar cel geëist voor vijf inbraken in Oostende

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 34-jarige Algerijn heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor vijf inbraken in Oostende. Mohamed A. klom steeds via een stelling naar binnen. Het openbaar ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van vier jaar.

De procureur merkte op dat de beklaagde telkens dezelfde modus operandi gebruikte. A. zocht een bouwwerf en klom er op een stelling, waardoor hij langs het raam van de eerste verdieping binnen kon geraken in de winkels. Op 9 januari ging hij in een lingeriewinkel aan de haal met 310 euro. Enkele dagen later graaide hij in de Casa 33 regenschermen mee. Bij Moeder Babelutte en Red Shoe maakte hij respectievelijk 5.000 en 500 euro buit. Ten slotte stal hij 500 euro en 40 hemden bij een ondertussen failliete kledingwinkel.

Op 25 januari werd Mohamed A. op heterdaad betrapt bij een inbraak in een boekenwinkel. Sindsdien zit hij in de gevangenis, waar hij zich ook in negatieve zin liet opmerken. A. wordt momenteel immers verdacht van brandstichting in zijn eigen cel. In het verleden liep hij al een hele reeks veroordelingen op voor diefstallen en drugsfeiten. De Algerijn verblijft ook illegaal in België. De verdediging vond de vordering van het openbaar ministerie te streng en vroeg om een mildere bestraffing. Meester Mieke Byttebier pleitte dat haar cliënt alleen maar diefstallen pleegde om in zijn eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. De rechter doet op 28 december uitspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier