Vier fietsen gestolen in één maand tijd bij hetzelfde Brugse gezin

13/07/17 om 09:49 - Bijgewerkt om 10:46

In amper één maand tijd werden vier fietsen van een gezin uit Kristus-Koning bij Brugge gestolen. De laatste kochten ze zondag pas en werd dinsdag al opnieuw gestolen. "Dit wordt echt wel een heel kostelijk gebeuren", zegt mama Ketty Roose. "We moeten steeds nieuwe fietsen kopen, want onze kinderen kunnen niet zonder."

Vier fietsen gestolen in één maand tijd bij hetzelfde Brugse gezin

© MVN

De diefstallen begonnen midden juni. De 14-jarige tweeling Amber en Keith stelden toen na schooltijd vast dat hun fietsen uit de fietsenstallingen gestolen waren. "Er hangen camera's, maar die werkten op dat moment door werkzaamheden tijdelijk niet", zegt mama Ketty. In afwachting van een nieuwe fiets nam Amber daarom die van haar mama. Helaas werd die niet veel later ook van voor de deur van het gezin in de Nikolaas Gombertstraat gestolen. Maar omdat de vakantie er was en de twee tieners dan ook behoorlijk afhankelijk zijn van hun fiets, besloot het gezin om toch nog eens twee exemplaren te kopen. Zondag trokken ze naar de winkel en kregen ze allebei een gloednieuwe fiets.

Lichte stijging van fietsdiefstallen

"Keith had er één keer mee gereden of hij werd alweer van voor de deur gestolen", zegt Ketty. "Die was nochtans goed gesloten. Het is precies alsof we geviseerd worden." Bij de politie werden de afgelopen maanden wel meer fietsdiefstallen geregistreerd. "Er is een lichte stijging in juni in vergelijking met de maanden ervoor", klinkt het bij de woordvoerder. "Maar het gaat zeker niet om extreme cijfers. Wij raden wel iedereen aan om aangifte te doen van een fietsdiefstal en de fietsen ook te laten graveren. Zo komen ze in een nationale databank terecht en kunnen ze gemakkelijker teruggevonden worden."

Nog niet gegraveerd

Omdat haar eerste gestolen fietsen niet gegraveerd waren, schakelde Ketty de politie niet in. Ze was dan ook van plan om de nieuwe fietsen vast en zeker te graveren. "Ik had online graveerstickers met hun rijksregisternummer besteld", zegt Ketty. "Maar die waren nog niet toegekomen. De fiets is alweer zo snel gestolen dat ik zelfs de kans niet kreeg om ze te graveren. Zo ver gaat het helaas."

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!