Vier beklaagden staan terecht voor dood 16-jarige Bjarn Dewulf na overdosis

Redactie KW

Bjarn Dewulf (16) overleed in de nacht van 26 op 27 april 2014 nadat hij onwel werd in discotheek The Oh!.

Hij overleed aan een overdosis xtc. Volgens het openbaar ministerie had Bjarn Dewulf twee keer de dodelijke dosis mdma in het bloed. Een oorzakelijk verband met verkoop van ‘domino xtc-tabletten’ staat dan ook vast volgens de procureur.

Voor hoofdbeklaagde David Legrand uit Brugge wordt minstens 37 maanden effectief gevraagd. Zijn leverancier Wesley Dewindt uit Maldegem riskeert 4 jaar effectief en tussenpersoon Jordy Note uit Brugge riskeert 2 jaar effectief. Voor de vierde beklaagde, ook een tussenpersoon, wordt de toepassing van de strafwet gevraagd. De ouders van Bjarn vragen elk 17.000 euro morele schadevergoeding, de grootouders elk 5.000 euro.

Yen Buytaert, advocaat van de hoofdbeklaagde, betwist het oorzakelijk verband tussen de verkoop van de pillen en overlijden van de jongeman. Hij vraagt de vrijspraak voor onopzettelijke doding. “Bjarn en zijn vrienden hadden allemaal domino’s genomen in The Oh”, klinkt het. “Bjarn was al 4 uur aan het feesten en is voor hij onwel werd een tijd naar de toiletten verdwenen. Daar kon hij gemakkelijk andere drugs hebben genomen. De toiletten van The Oh zijn immers notoir drugshol.”

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier