VIDEO Vierde verdachte opgepakt na schietpartij Dadizele, aangeduid als schutter

Redactie KW

De derde verdachte, die donderdag werd opgepakt, is de 26-jarige Tobias D. uit Dadizele.

De twee verdachte Antwerpenaren in de zaak moesten vrijdagochtend voor de Raadkamer verschijnen, maar hun advocaten vroegen uitstel. De verschijning is nu uitgesteld tot dinsdag, dan verschijnt ook een derde verdachte voor de Raadkamer. De derde man is de 26-jarige Tobias D. uit Dadizele, een jongeman die vlakbij de plaats van de schietpartij woont. Hij werd donderdag opgepakt en wordt net als de andere twee verdachten verdacht van mededaderschap aan doodslag.

Tobias D.
Tobias D.© GF

In deze zaak, die zich duidelijk afspeelt in de drugssfeer zijn voorts geen andere aanhoudingen gebeurd, hoewel dit in sommige media wordt gesuggereerd. De procureur bevestigt noch ontkent dat er andere mensen zouden verhoord zijn.

De advocaat van Ilias, de man die zijn schoenen kwijtspeelde na de feiten, verklaarde dat zijn cliënt geen enkel rechtstreeks aandeel had in de dood van het slachtoffer. De twee Antwerpse twintigers die woensdag al aangehouden werden, ontkennen allebei dat zij een wapen trokken. Ze vluchtten zelf omdat de tegenpartij een wapen in de hand nam en in de loop van de nacht contacteerden zij zelf de politie. Dat zegt raadsman Dimitri Vantomme, die de belangen van I.S. (20) verdedigt.

Voorts werd vermeld dat er nog veel onduidelijkheden zijn en dat de betrokkenen vooral tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd. Het onderzoek draait nog op volle toeren, er volgen nog huiszoekingen en telefonieonderzoek. Ook zal er nog een doorgedreven spooronderzoek gebeuren op de Audi A5 waarmee de Antwerpenaren naar Dadizele kwamen.

Vierde verdachte

Er zou vrijdag een vierde verdachte zijn gearresteerd voor de schietpartij in Dadizele, Moorslede, van maandagavond. Dat berichten diverse media. De Ieperse afdeling van parket West-Vlaanderen kan hier voorlopig niet op reageren. Volgens VRT zou de nieuwe verdachte door de andere aangewezen zijn als de schutter, maar de man zou ontkennen. Het zou gaan om een 27-jarige man uit Dadizele, die nu in Gent woont.

(JPT/FV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier