VIDEO Spelers van zaalvoetbalploeg na wedstrijd in elkaar geslagen door tegenstanders

Redactie KW

De belagers stonden hen op te wachten en sloegen twee spelers knock-out. Drie mensen belandden in het ziekenhuis

Zaalvoetbalploeg De Plakkers uit het Varsenare speelt in derde nationale en moest vrijdagavond tegen Etterbeek spelen in Elsene. De wedstrijd zelf was geen succes voor de Varsenarenaars. Ze gingen met 7-4 de boot in. Maar de zwaarste klappen kregen de spelers na de wedstrijd. Toen ze naar huis wilden vertrekken, stonden enkele tegenstanders hen op te wachten. Uit het niets gingen ze hen en de supporters te lijf.

Ik viel buiten westen op de grond. Maar dan nog bleven ze op me trappen. Zelfs op m’n hoofd

Heel wat mensen konden wegvluchten, maar twee spelers en één supporter deelden toch serieus in de klappen. Twee van hen verloren zelfs het bewustzijn. “Ik kreeg een slag op mijn slaap”, zegt speler Kevin Vanhessche (31). “Het licht ging bij mij eigenlijk onmiddellijk uit. Ik viel buiten westen op de grond. Maar dan nog bleven ze op me trappen. Zelfs op m’n hoofd.”

https://www.youtube.com/watch?v=Dx4SNNhlr6c

De derde hield er een serieus blauw oog aan over. Op een kort filmpje is te zien hoe de agressievelingen op het hoofd van één van de spelers stampen nadat hij op de grond viel. “Dat herinner ik me zelfs niet meer”, zegt slachtoffer Kevin Vanhessche. “Ze gingen echt als gekken tekeer. Terwijl ze de wedstrijd zonder echte incidenten gewonnen hadden. Niet te vatten.”

Als zij niet geschrapt worden, houden wij ermee op

De politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op. Ze zouden ook camerabeelden van het hele gebeuren hebben. De voetbalploeg is ook van plan om een advocaat op de zaak te zetten. Ze willen de Belgische Zaalvoetbalbond vragen om de ploeg te schorsen. “Als zij niet geschrapt worden, houden wij ermee op”, zegt Kevin. “Onze ploeg bestaat al 13 jaar. Wij spelen als enige West-Vlaamse ploeg in die competitie en moeten op vrijdagavond tot in Elsene rijden. Als er dan zo’n dingen gebeuren is daar niets plezierigs meer aan. Als de bond dat zou toelaten, hoeft het voor ons echt niet meer. Zo’n mensen moeten geschorst worden.”

Ook de trainer van de ploeg uit Etterbeek betreurt de feiten. Frank Van Bockstal is nota bene schepen van Sport in Etterbeek. “Voor onze supporters kan ik niet instaan”, zegt hij. “Maar als blijkt dat daar spelers van mij bij betrokken waren, dan zullen we streng optreden.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier