VIDEO Kassa van Oostends hotel-restaurant bij klaarlichte dag leeggeroofd

Redactie KW

Op beelden van een bewakingscamera in visrestaurant en hotel Arno’s Café in Oostende is te zien hoe een jonge man en een jonge vrouw de inhoud van een kassa aan de receptie buit maken.

De beelden dateren al van 21 december vorig jaar en werden maandagavond gepubliceerd op de Facebookpagina van Het Ostends Nieuws. In geen tijd werden ze honderden keren gedeeld. In het filmpje is te zien hoe de twee – een koppel? – eerst even de kat uit de boom kijken en hoe de vrouw vervolgens achter de toonbank van de receptie duikt om daar aan het grabbelen te slaan. De man houdt intussen de wacht, om alarm te kunnen slaan als er een getuige zou opdagen. Even onderbreken ze hun poging – vermoedelijk hoorden ze iemand naderen – maar uiteindelijk weten ze toch buit te maken.

“Op woensdag 21 december was de kelner, die soms kleine klusjes doet, aan het werk op ons terras. Het restaurant was dan gesloten. Ik was op dat moment al naar huis, het was rond de middag”, vertelt receptioniste Valerie Van Eeno (36). “Alleen de kelner was nog aanwezig. Een man en een vrouw stonden al even voor het restaurant te praten. De kelner ging op een gegeven moment naar binnen om boven in één van de kamers iets te repareren. Kort daarna zijn die twee naar binnen gegaan en sloegen er hun slag.”

In het bureau van de receptie zijn drie lades, in één van die drie zat een koffertje met een kleine geldsom in. “Het moet om en bij de 100 euro zijn geweest”, schat Valerie. “Die koffer hebben ze meegenomen. Meteen daarna kozen ze het hazenpad. Ik zag pas de dag erna dat de geldkoffer verdwenen was, waarop we de camerabeelden bekeken. Het ging allemaal snel, net of ze wisten waar ze moesten zijn. Langer dan twee minuten zijn ze niet binnen geweest.

Wie (één van) de daders meent te herkennen of nuttige tips kan geven die naar de daders leiden, neemt best zo snel mogelijk contact op met de lokale politie.

(JRO/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier