VIDEO Jongeren filmen grootscheepse politie-actie in Roeselare

Redactie KW

De agenten waren evenwel niet ter plaatse in het kader van de terreurdreiging, zoals de jongeren luidop speculeerden, maar voor… het ophalen van verwaarloosde dieren

Jongeren die in de Pizza Hut-vestiging zaten, konden donderdagnamiddag omstreeks 16 uur toevallig filmen hoe verschillende politievoertuigen een na een ter plaatse kwamen en bewapende agenten een gebouw binnengingen. De video van 6 minuten werd op Facebook geplaatst en toont hoe iets later ook nog drie andere politievoertuigen ter plaatse komen, ook weer met zwaar bewapende politieagenten.

Op de achtergrond horen we de geamuseerde commentaren van de ‘auteurs’ van het filmpje, waarin ze gezien de actualiteit de link leggen met de terreurdreiging die er tegenwoordig van kracht is.

De realiteit is dat de actie niks te maken had met de terreurdreiging. Een drietal dieren liep verwaarloosd rond bij enkele panden achteraan een wegeltje. Het Blauwe Kruis haalde ze op onder politiebegeleiding, maar een dergelijke politiemacht hadden ook zij niet verwacht.

(JB/FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier