VIDEO Gyselbrecht-sympathisanten met bus naar de raadkamer

Een dertigtal sympathisanten van dokter André Gyselbrecht stapten in alle vroegte de bus richting Brugge op. © Foto WV
Lieven Vancoillie

In alle vroegte vertrok dinsdagmorgen aan de sporthal van Ruiselede een bus met een dertigtal sympathisanten van André Gyselbrecht richting Brugge.

Het wordt vandaag weer een belangrijke dag voor de verdachten in de Kasteelmoord op Stijn Saelens. De raadkamer van Brugge beslist straks of de verdachten naar het hof van assisen worden doorverwezen of de zaak correctioneel wordt behandeld.

VIDEO Gyselbrecht-sympathisanten met bus naar de raadkamer

Vanuit Ruiselede vertrok dinsdagmorgen in alle vroegte een bus met een dertigtal sympathisanten van dokter André Gyselbrecht. Onder meer zijn vrouw Monique en zijn zoon Hannes waren aanwezig, daarnaast vooral patiënten van de dokter. Ze willen dat het proces voor assisen komt en vragen een eerlijke behandeling van hun ‘geliefde dorpsdokter’.

Een garagist, waar Stijn Saelens ook langskwam, omschreef het slachtoffer als ‘ne raren’. “Het was een wispelturig iemand”, vertelde de man. “De ene dag kon hij vriendelijk zijn en de dag erna strontevies. En dokter Gyselbrecht heeft nochtans zoveel gedaan voor die jongen…”

De ‘supporters’ keerden daarna sneller dan voorzien terug naar huis. Ze wisten niet dat de zitting achter gesloten deuren zou plaatsvinden en dat ze beklaagde ook niet te zien zouden krijgen.

Intussen zit voetbalvereniging Cercle Brugge ietwat verveeld met het feit dat de touroperator voor die verplaatsing de bus met hun belettering gebruikt werd. “We wensen zeker niet gelieerd te worden aan deze zaak”, benadrukken ze bij Cercle.

(FV – LVA-WV-JPT / Video AF)

VIDEO Gyselbrecht-sympathisanten met bus naar de raadkamer