Vicky Storm werd door Dimitri Delsael van de trap geduwd: “Hij probeerde mijn nek te kraken”

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces over de regenputmoord heeft de ex-echtgenote van Dimitri Delsael (36) haar getuigenis afgelegd. Vicky Storm werd in april 2009 door de beschuldigde van de trap geduwd. Amper een maand voor de feiten werd Delsael hiervoor tot drie jaar met uitstel veroordeeld.

“In eerste instantie kwam hij heel beschermend over en ik voelde me veilig bij hem. Eigenlijk was hij heel de relatie zeer jaloers”, getuigde Vicky Storm. “Hij kon wel met zijn vuist op de muur slaan, maar niet op mij.” Dat veranderde toen het huwelijk in april 2009 op een dood punt zat. “We hadden nog één keer seks gehad. In ruil ging hij akkoord met een regeling voor het hoederecht. Die morgen bleef hij rondhangen in de kamer. Toen ik aan de trap stond, deed hij plots het licht uit en gaf me één forse duw.”

Toen ik aan de trap stond, deed hij plots het licht uit en gaf me één forse duw

Volgens de ex-vrouw van de beschuldigde stopte het geweld niet na die duw. “Hij heeft mij bij de keel gegrepen met de woorden ‘eraan moet je’. Hij heeft me aan mijn schouders naar boven gesleurd en probeerde mijn nek te kraken. Gelukkig heb ik mijn dochtertje kunnen roepen, anders was ik er niet meer geweest.” Delsael ontkent dat hij zijn vrouw nog wilde wurgen en werd er trouwens niet voor veroordeeld. “Ik heb ze wel vastgehad bij de nek, dat klopt. Ze bleef me beneden aan de trap uitdagen en treiteren.”

Vicky Storm brak haar val met haar benen. “Mijn rechterhiel is daarbij ontploft. Ik heb daar nog altijd veel last van. Ik kan momenteel weer niet werken en zal de rest van mijn leven blijven hinken.” Ook voor de ondertussen 7-jarige dochter van het koppel zijn de gevolgen groot. “Ik denk niet dat hij goed beseft wat hij haar nu aandoet. Dat kind durft haar achternaam niet meer uitspreken en mag niet naar een verjaardagsfeestje gaan omdat ze Delsael noemt en de dochter is van een moordenaar.”

In het begin had Laurie Aelgoet een goed contact met de ex-partner van de beschuldigde, maar die relatie verzuurde. Het slachtoffer maakte in een afscheidsbrief zelfs gewag van pestgedrag door Vicky Storm en haar zus. “De laatste maanden is het inderdaad verkeerd gelopen tussen Laurie en mij, want Laurie heeft mijn dochtertje een duw gegeven. Ik was er niet bij, maar ik geloof de woorden van mijn dochter”, aldus Vicky Storm.

De nieuwe echtgenoot van Vicky Storm vertelde een nog sterker verhaal. “Op het einde wilde ze niet meer naar Dimi. Met mondjesmaat vertelde ze dan dat Dimi haar veel pijn had gedaan“, aldus Hernani Fernandes Tavares e Sousa. De man wilde het kind zelfs adopteren, maar ving bot bij de familierechtbank.

Voor de ontdekking van het lichaam van het slachtoffer had Dimitri Delsael nog heel wat contact met zijn ex-echtgenote. “Wij waren die dagen precies meer in paniek dan hij. Ik heb het hem meer dan één keer gevraagd: manneke, ben je nu schuldig of niet? ” De dag na zijn aanhouding belde de beschuldigde al vanuit de gevangenis. “Hij heeft gezegd dat het waar was en dat hij haar de strot had toegenepen. Ik was echt geaffronteerd door de koele manier waarop hij het vertelde.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier