Vertegenwoordiger Brugse Zot en maat klissen auto-inbreker

Redactie KW

Jan Taillaert, hoofdvertegenwoordiger van Brugse Zot, en Kristof Vandierendonck hebben vorige week eigenhandig een auto-inbreker bij de lurven gevat.

Vrijdagavond had Jan Taillaert, hoofdvertegenwoordiger van Brugse Zot, zijn bedrijfswagen geparkeerd aan de Gentse Blandijnberg, ter hoogte van café Kraaienest. Na een avondje poolen met zijn kameraad Kristof Vandierendonck trokken ze nog even naar diens appartement. “Nadat we afscheid hadden genomen en ik terug boven was, belde Jan aan de deur”, aldus Vandierendonck. “Hij was zijn gsm-oplader vergeten. Na wat lachen en tetteren, ging Jan opnieuw naar zijn auto. Toen hij zijn deuren probeerde open te klikken, zag hij plots iemand in het handschoenenkastje grabbelen. Hij was zo verbouwereerd dat hij eerst twijfelde hij of hij wel aan de juiste auto stond…”

Toen zijn frank viel en de auto-inbreker begon te lopen, zette de hoofdvertegenwoordiger van Brugse Zot al lopend de achtervolging in. “Ik liep meteen naar buiten en zette ook de achtervolging in. Ter hoogte van de Joseph Plateaustraat zag ik Jan in zijn wagen, die meteen naar een persoon aan de overkant van de straat wees. Dan ben ik op de man afgestapt, heb ik hem neergelegd en klem gehouden tot de politie het overnam.”

De politie sloeg de inbreker in de boeien, fouilleerde de man en trof twee twee kaartspellen en een kroontjeswipper van Brugse Zot in zijn zakken aan. “En dat terwijl er veel meer kostbare producten in de wagen lagen”, lacht Kristof Vandierendonck.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 19 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier