Verslaafde offerblokdief krijgt 1 jaar effectief voor 16 feiten

12/06/17 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:28

Davy S. (44) uit Roeselare, momenteel dakloos, verscheen aangehouden voor de Ieperse correctionele rechter voor minstens 16 diefstallen in onder meer in Komen, Ieper, Izegem, Roeselare, Zonnebeke, Poperinge en Wervik.

Verslaafde offerblokdief krijgt 1 jaar effectief voor 16 feiten

© Getty Images/iStockphoto

In eerste instantie trok de dief vroeger naar de Colruyt, waar hij koffie en andere goederen ontvreemdde en ze dan van deur tot deur onder de prijs verkocht. Maar plots ontdekte de man dat hij door het stelen van het geld uit de offerblokken in de kerken, waarbij hij gebruik maakte van een lijmstok, meer geld te verdienen was.

De verdediging bekende de feiten, op twee na. De man pleegde de diefstallen om zijn heroïneverslaving te bekostigen en om te kunnen overleven. Hij is overigens geen onbekende bij het gerecht want hij heeft een strafblaf van negen bladzijden lang. Dit keer kreeg hij één jaar effectieve celstraf en een effectieve boete van 156 euro.

(HV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!