Verschillende illegalen opgepakt op diverse plaatsen in de provincie

21/06/17 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:09

West-Vlaamse politiediensten noteerden de laatste dagen een waslijst aan inbreuken op vlak van transmigratie

Verschillende illegalen opgepakt op diverse plaatsen in de provincie

© BELGA

Tien personen aangetroffen tussen autobanden

Dinsdag werden in de haven van Zeebrugge op een terminal een groep van tien personen aangetroffen. Zij zaten verstopt tussen een lading grote autobanden. Het betroffen twee personen die beweerden uit Sudan te komen, en de acht anderen stelden afkomstig te zijn van Eritrea. Verscheidene onder hen werden reeds herhaaldelijk in en rond de haven aangetroffen in de afgelopen maanden. Eén onder hen was reeds meermaals ingedrongen in de haven, en zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Zes personen ontdekt op een koopvaardijschip en teruggestuurd naar België

Zes personen (2 uit Eritrea en 4 uit Sudan) waren er kennelijk in geslaagd aan boord te geraken van een koopvaardijschip. Op volle zee werden zij ontdekt, waarna zij door de Ierse immigratiedienst werden teruggestuurd naar België. Zij werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Twee personen ontdekt in de voorhaven

In een bedrijf in de Zeebrugse transportzone zijn dinsdagnacht twee personen uit India aangetroffen tussen een lading goederen. De ene persoon werd reeds driemaal door de Scheepvaartpolitie gecontroleerd, en de andere persoon werd reeds viermaal door diverse politiediensten aangetroffen. Beiden probeerden op die manier aan boord van een trailer in het Verenigd Koninkrijk te geraken. De Scheepvaartpolitie van Zeebrugge heeft hen ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Aan de Westkust werden op diverse tijdstippen transmigranten aangetroffen

Dinsdagmiddag diende de PZ Westkust te interveniëren wanneer 3 personen (1 uit Eritrea en 2 uit Sudan) als zwartrijders op de tram werden aangetroffen en de openbare orde verstoorden. Deze nacht werden twee andere personen (1 uit Sudan en 1 uit Syrië) aangetroffen in het station van De Panne, waar zij lagen te slapen.

Ook langs de A-wegen werden vluchtelingen gespot

Deze nacht liepen 2 personen op de pechstrook van de A18 richting Frankrijk. Twee uur later werden opnieuw twee personen opgemerkt, waarbij zij poogden om de autosnelweg over te steken.

Een uur na deze laatste vaststellingen werden vijf personen gespot die langs de A14 richting Marke aan het wandelen waren. Voordien waren zij uit een Roemeense vrachtwagen gesprongen aan het oprittencomplex in Waregem, waarbij het dekzeil gescheurd werd.

(red)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!