Verschijning kluizendief Zedelgem uitgesteld naar 19 augustus

Redactie KW

De advocaat van Milan G. vroeg uitstel omdat zijn cliënt woensdag nog opnieuw verhoord zal worden.


De 33-jarige Serviër die verdacht wordt van betrokkenheid bij een de kluizendiefstal in Torhout en van poging tot doodslag op een agent, verschijnt pas op dinsdag 19 augustus voor de Brugse raadkamer. Op 20 april 2013 sloeg een Oost-Europese inbrekersbende toe in Torhout. In een poging om de achtervolgende politie af te schudden, gooiden ze in de Ruddervoordsestraat in Zedelgem een kluis uit het raam. De kluis spatte open, waardoor er bijna een miljoen euro zomaar op straat ronddwarrelde. Veel buurtbewoners en toevallige passanten graaiden gretig het rondvliegende geld mee. Ongeveer de helft van het bedrag is nog steeds niet opgedoken.

Namen van kompanen gegeven

De 33-jarige Serviër stond internationaal geseind en werd ruim twee maanden geleden in Duitsland opgepakt. Hij bekende snel zijn betrokkenheid bij de inbraak in Torhout. Ondertussen heeft hij het gerecht ook de namen gegeven van zijn voortvluchtige kompanen. Milan G. blijft wel ontkennen dat hij de bewuste kluis uit het raam gooide. Voor dat gooien in de richting van een agent op de motor wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

Yen Buytaert, de advocaat van de verdachte, vroeg dinsdagochtend aan de raadkamer om de zaak kort uit te stellen. Milan G. wordt immers woensdag opnieuw verhoord.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier