Verpleegster aangehouden die twee rusthuisbewoners probeerde te vergiftigen in Lichtervelde

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Een 32-jarige verpleegster uit Diksmuide zit in de cel op verdenking van twee pogingen tot gifmoord in het rust- en zorgcentrum ‘t Hof in Lichtervelde.

Woensdag 30 september liet de onderzoeksrechter in Brugge de verpleegster Tanja R. aangehouden in het kader van het gerechtelijk onderzoek, dat gevoerd wordt wegens poging tot vergiftiging van twee bewoners van het rusthuis ‘t Hof in Lichtervelde.

Een week in coma

Op 22 juni 2013 kreeg de 88-jarige bewoner van het rusthuis Georges Deschepper zonder reden insuline ingespoten. De bejaarde man, die afkomstig is van Izegem, lag een week lang in coma. Het heet een wonder dat hij de dosis overleefde. Hij bleef niettemin nog lange tijd in het ziekenhuis. Toch verzwakte hij na enkele maanden. De man overleed in november van dat jaar.

Dossier bijna geseponeerd

De arts, die hem in het ziekenhuis verzorgde, lichtte het parket over het ongewone overlijden in. Er volgde een onderzoek, maar de speurders gaven na enige tijd hun zoektocht naar de dader op. Er werd geen resultaat geboekt. Het gerecht stond op het punt om in april 2014 het dossier te seponeren. De familie van de overleden bejaarde legde zich niet neer bij de situatie.

Tweede slachtoffer

Dankzij hun raadsman kon via de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent worden verkregen dat er een aanvullend onderzoek volgde. Dit onderzoek bevestigde dat Georges Deschepper uiteindelijk bezweek aan de insuline en bracht tegelijk een tweede geval aan het licht. In 26 januari van dit jaar werd in hetzelfde rusthuis een 88-jarige vrouw plots ernstig ziek. Ook dit slachtoffer kreeg insuline ingespoten, terwijl ze absoluut niet aan diabetes lijdt. Na enkele dagen was de vrouw aan de beterhand.

Verpleegster aangehouden die twee rusthuisbewoners probeerde te vergiftigen in Lichtervelde

Morgen verschijnt de opgepakte verpleegster voor de Brugse raadkamer.

(JPT/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier