Veroordeling en vrijspraak voor cannabisplantage in Hooglede

Redactie KW

Een 61-jarige man uit Kortemark is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke celstraf van achttien maanden en een boete van 900 euro voor een cannabisplantage in Hooglede.

Een 30-jarige ex-slager, die al eens een celstraf opliep voor plantages in Desselgem, Kortemark en Menen, werd dit keer vrijgesproken. Volgens het openbaar ministerie had de slager in de cel de man uit Kortemark leren kennen en vatten ze samen het plan op om in een hoeve in Hooglede nog eens met een plantage te beginnen.

De 61-jarige man uit Kortemark bekende dat hij contact onderhield met Nederlanders en zorgde voor de installatie van de plantage. Hij wees met een beschuldigende vinger naar de ex-slager als initiatiefnemer en brein achter de plantage. Tijdens een observatie zagen agenten een man op een fiets, met een muts en kap over het hoofd regelmatig een bezoekje brengen aan de hoeve in Hooglede. Volgens het openbaar ministerie was dat de slager, maar daar ging de rechter niet in mee en hij sprak hem dan ook vrij.

(LSI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier