Veroordeelde wacht 2 jaar op uitlevering in Panamese cel, zaak nu uitgesteld omdat dossier zoek is

Redactie KW

Maandagochtend is een Braziliaan die bij verstek tot acht jaar effectief werd veroordeeld, voor de Brugse correctionele rechtbank verschenen.


Een tienkoppige drugsbende maakte zich in 2003 en 2004 schuldig aan grootschalige cocaïnehandel tussen Zuid-Amerika en Europa. De drugs werden in fruitschepen de havens van Gent, Antwerpen en Zeebrugge binnengeloodst. Op 22 november 2003 werd een Nederlands kopstuk van de bende betrapt met 104 kilogram cocaïne verdeeld over vier sporttassen. Die hoeveelheid cocaïne heeft in België een straatwaarde van ruim 5 miljoen euro.

8 jaar effectief

Voor zijn aandeel in die zaak werd Valdomiro D.S., een alias van Colin W., in 2007 bij verstek tot acht jaar effectieve celstraf veroordeeld. De Braziliaan bleef lang uit de handen van het gerecht, maar werd in september 2012 toch opgepakt in Panama. Pas begin september 2014 werd hij aan ons land uitgeleverd. De dertiger beweert dat men hem in Panama zelfs niet vertelde waarom hij in de cel zat.

Colin W. tekende verzet aan tegen zijn veroordeling. In principe moest de zaak maandag behandeld worden, maar een praktisch probleem strooide roet in het eten. Het dossier tegen de man is spoorloos, waardoor de zaak werd uitgesteld naar 22 september.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier