Veroordeelde inbrekersbende gebruikte Mini Cooper voor inbraken in Oostkamp

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een inbrekersbende uit het Antwerpse veroordeeld voor vijf woninginbraken en twee handtasdiefstallen.

Kopstuk Ibrahim H. werd tot vijf jaar effectieve celstraf veroordeeld. De vier beklaagden werden eind november in Oostkamp op heterdaad betrapt.

Mini Cooper

Op 21 november 2011 pleegde de bende een inbraak in de Bosdreef in Oostkamp. De politie kreeg hen in de gaten toen ze de woning verlieten met flatscreens en laptops. Bij hen thuis werd een buit teruggevonden afkomstig van eerdere inbraken. Op die manier konden ze onder andere gelinkt worden aan een juwelendiefstal in Zuienkerke. De bende bleek ook verantwoordelijk te zijn voor twee handtasdiefstallen, waarbij ze onder andere de autosleutels van een Mini Cooper buitmaakten. Die Mini Cooper werd bovendien gebruikt bij de inbraken in Oostkamp.

Ibrahim H. en Habib M. werden ondanks hun jonge leeftijd al eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten. De prille twintigers trokken ook toen samen op dievenpad. Ze werden veroordeeld tot respectievelijk vijf en vier jaar cel. Alberto R. kreeg 18 maanden effectief voor zijn aandeel in de feiten, Merema S. moet een jaar de cel in. Zij werd in tegenstelling tot haar kompanen door de raadkamer al vrijgelaten uit de gevangenis. Haar onmiddellijk aanhouding werd bevolen, omdat ze niet kwam opdagen voor het proces. Een vijfde bendelid is nog minderjarig en stond daarom niet mee terecht.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier